در پاسخ به این سوال که منظور از مقطع کاردانی چیست می توان گفت بسیاری از دانشگاه های پذیرنده دانشجو از جمله دانشگاه های آزاد و سراسری اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی می کنند. داوطلبان می بایست در خصوص شرایط ورود به کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد اطلاعات کافی را داشته باشند. مقطع کاردانی زیر نظر وزارت علوم به صورت با آزمون و بدون آزمون پذیرش می شود.
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کاردانی
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کاردانی
یکی از بزرگترین چالش های متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع مقطع کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد، عدم شناخت درست انواع دوره های مقطع کاردانی می باشد. داوطلبان به دلیل عدم شناخت کامل این مقطع، تصمیم های نادرست جهت ادامه تحصیل در این مقطع را اتخاذ نموده که متعاقبا زمینه ساز بروز مشکلاتی در آینده برای داوطلبان از جمله ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر خواهد شد!
مقطع کاردانی دارای دو دوره کاردانی پیوسته و ناپیوسته بوده که در طی بازه زمانی 2 ساله، داوطلبان مدرک کاردانی یا همان فوق دیپلم را دریافت می کنند. در این مقاله سعی شده است به صورت کامل در خصوص این که منظور از کاردانی چیست و همچنین تفکیک دوره های کاردانی پیوسته و ناپیوسته سراسری و آزاد و تفاوت های این دو دوره به صورت کامل پرداخته شود تا متقاضیان با آگاهی کامل وارد این مقطع شوند.
کاردانی یک از مقاطع تحصیلی در نظام آموزش عالی کشور می باشد. مقطع کاردانی یا همان فوق دیپلم که معادل Associate’s Degree می باشد، معمولا به دو صورت با آزمون و بدون آزمون می باشد. منظور از کاردانی سراسری پذیرش در دانشگاه های سراسری شامل روزانه، شبانه، موسسات آموزش عالی و غیرانتفاعی می باشد. همچنین منظور از کاردانی در آزاد پذیرش دانشجو در دانشگاه های آزاد اسلامی بوده که لازم است داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل براساس نوع مدرک دیپلم جهت ادامه تحصیل در این مقطع اقدام نمایند.
نوع رشته های تحصیلی که در مقطع کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد وجود دارد، برگرفته از برخی رشته های هنرستان (فنی حرفه ای) و کاردانش می باشد که دانش آموزان فارغ التحصیل هنرستان و کاردانش می توانند در مقطع کاردانی، رشته های تحصیلی خود را به صورت پیشرفته ادامه تحصیل دهند. معمولا مقطع کاردانی بیشتر رشته های فنی بوده و داوطلبان فارغ التحصیل می توانند در رشته های فنی و صنعتی شاغل شوند. همچنین داوطلبان می توانند به دلیل اعتبار مدرک کاردانی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام نمایند.
برای پاسخ به این سوال که کاردانی چیست؟ می توان بیان نمود که مقطع کاردانی در نظام آموزش عالی کشور، به دو دوره کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته تقسیم می شود که شرایط و مدارک لازم برای ورود به هر دوره متفاوت می باشد. بنابراین لازم است، داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در مقطع کاردانی براساس نوع مدرک دیپلم و همچنین نحوه ورود به دانشگاه براساس با آزمون و یا بدون آزمون یا همان پذیرش براساس سوابق تحصیلی وارد مقطع کاردانی شوند.
ملاک پذیرش براساس سوابق تحصیلی معدل کل دیپلم می باشد. نکته مهمی که لازم است داوطلبان آگاهی داشته باشند، این است که حداقل مدت زمان تحصیل در مقطع کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد 2 سال (4 ترم تحصیلی) می باشد. تعداد واحدهای این مقطع حدودا بین 70 تا 95 واحد درسی می باشد که معمولا 15 واحد دروس عمومی و بقیه شامل دروس تخصصی، پایه و اصلی در دانشگاه تدریس می شود.
کاردانی دامپزشکی یکی از رشته های بدون آزمون در دانشگاه های آزاد می باشد. داوطلبان می توانند براساس سوابق تحصیلی، در این رشته پذیرش شوند. داوطلبان علاقمند به ادامه تحصیل در رشته کاردانی دامپزشکی لازم است توجه داشته باشند که این رشته با رشته دکتری دامپزشکی متفاوت بوده و معمولا داوطلبانی که در کنکور رشته تجربی نتوانند در رشته دکتری دامپزشکی قبول شوند، به دلیل علاقه به زمینه دامپزشکی، رشته کاردانی دامپزشکی را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند.
هدف از ایجاد این رشته، فعالیت به عنوان دستیار در کنار یک دکتر دامپزشک (فارغ التحصیلان رشته دکتری دامپزشکی) جهت کمک به کنترل، پیشگیری و ریشه کنی بیماری های دامی و درمان آنها می باشد. لازم است در خصوص زمینه کاری این رشته در بازار کار داوطلبان آگاهی لازم را داشته باشند، که فارغ التحصیلان این رشته به عنوان تکنسین دامپزشکی مشغول به کار می شوند.
برای پاسخ به این سوال که کاردانی دامپزشکی یعنی چه؟ فارغ التحصیلان رشته کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد دامپزشکی اجازه تاسیس مطب دامپزشکی یا داروخانه دامپزشکی را نداشته و صرفا می توانند به عنوان تکنسین یا بهداشت یار دامپزشک فعالیت داشته باشند. همچنین دانشجویان این رشته ها می توانند دوره کارورزی خود را در درمانگاه های دامپزشکی و کشتارگاه ها طی نمایند.
افرادی که در رشته کاردانی دامپزشکی فارغ التحصیل می شوند می توانند مسئولیت امور درمانگاهی، کشتارگاهی و آزمایشگاهی را بر عهده گرفته و خدمات فنی مربوط به امور دامپزشکی را اجرا کنند. پذیرش این رشته به صورت کاردانی ناپیوسته در دانشگاه های آزاد براساس سوابق تحصیلی می باشد که در ادامه شرایط ورود به این مقطع به صورت کامل تشریح می شود.
همانطور که بیان شد، منظور از کاردانی دانشگاه آزاد در نظام آموزش عالی کشور شامل دو دوره کاردانی پیوسته و کاردانی ناپوسته می باشد. پذیرش در دانشگاه های آزاد اسلامی برای هر دو دوره انجام می شود. داوطلبانی که فارغ التحصیل مقطع دوازدهم نظام جدید یا سال چهارم دبیرستان نظام قدیم و همچنین سال سوم نظام سالی واحدی / ترمی واحدی از رشته های فنی حرفه ای و کاردانش باشند، می توانند در مقطع کاردانی پیوسته دانشگاه آزاد ادامه تحصیل دهند.
داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در مقطع کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد ناپیوسته، باید مدرک دیپلم نظام جدید 3-3-6 در رشته های نظری، کاردانش، فنی حرفه ای و یا هنرستان را داشته باشند. همچنین داوطلبان دارای دیپلم نظام قدیم 4 ساله در رشته های نظری، کاردانش و فنی حرفه ای و همچنین دارندگان دیپلم نظام سالی واحدی در رشته های نظری، کاردانش، فنی حرفه ای و هنرستان به شرط داشتن مدرک پیش دانشگاهی رشته های نظری می توانند در این مقطع ادامه تحصیل دهند.
دارندگان دیپلم های فنی و حرفه ای و کاردانش می توانند برای ادامه تحصیل در رشته های کاردانی پیوسته، در این دوره ادامه تحصیل دهند ولی شرط مهمی که در پذیرش رشته های کاردانی پیوسته وجود دارد این است که باید رشته دیپلم با رشته دانشگاهی تجانس داشته باشد. معمولا برخی از دانشگاه های آزاد تعدادی واحد جبرانی برای داوطلب در نظر می گیرند. البته پذیرش در رشته تربیت بدنی مستثنا بوده و همه داوطلبان می توانند در این رشته بدون رعایت شرط تجانس رشته ادامه تحصیل دهند. توصیه می کنیم داوطلبان برای اطلاع از فرق کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
منظور از کاردانی یعنی چه، همان دوره دو ساله می باشد که در قالب دوره های کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته در دانشکده های فنی و حرفه ای و همچنین موسسات آموزش عالی غیر دولتی - غیرانتفاعی صورت می گیرد که فرق کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه سراسری وجود دارد. پذیرش در دانشکده های فنی و حرفه ای به صورت روزانه و شبانه بوده و همچنین در موسسات آموزش عالی غیر دولتی - غیرانتفاعی به صورت شهریه پرداز پذیرش دانشجو انجام می شود.
نکته مهمی که در پذیرش کاردانی های سراسری وجود دارد این است که دارندگان گواهینامه پایان تحصیلات دوره متوسطه نظام جدید در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش و یا دیپلم های فنی حرفه ای نظام قدیم می توانند برای پذیرش در دوره های کاردانی پیوسته اقدام نمایند. همچنین دیپلم های رشته های نظری نظام آموزشی 3-3-6 و نظام سالی واحدی می توانند با داشتن مدرک مدرک پیش دانشگاهی جهت پذیرش در دوره های کاردانی ناپیوسته دانشگاه های سراسری و موسسات آموزش عالی و غیر انتفاعی اقدام نمایند.
منظور از کاردانی در دانشگاه های سراسری برای رشته های نظری همان کاردانی ناپیوسته بوده، بنابراین نکته خیلی مهمی که در پذیرش دانشگاه های سراسری در مقطع کاردانی وجود دارد این است که، داوطلبان فارغ التحصیل دیپلم های نظری به شرط رعایت تجانس رشته دیپلم با رشته دانشگاهی، می توانند صرفا رشته های با نوع پذیرش به صورت کاردانی ناپیوسته را انتخاب نمایند.
در نتیجه می توان بیان کرد که منظور از کاردانی سراسری دوره های کاردانی ناپیوسته برای دارندگان دیپلم های نظری ارائه مدرک پیش دانشگاهی بوده که باید تجانس نوع دیپلم نظری با رشته دانشگاهی وجود داشته باشد. همچنین دوره های کاردانی پیوسته در دانشگاه های سراسری هم برای دارندگان دیپلم های فنی حرفه ای و کاردانش به شرط رعایت تجانس رشته پذیرش دانشجو انجام می دهند.
پذیرش در برخی از رشته های کاردانی شامل الکتروتکنیک، کامپیوتر، مکانیک خودرو، حسابداری و تربیت بدنی صرفا بر اساس آزمون بوده که داوطلب در زمان ثبت نام باید متناسب با نوع دیپلم پذیرش (فنی حرفه ای یا نظری) در آزمون شرکت نماید. برای پذیرش در سایر رشته ها در مقطع کاردانی، پذیرش براساس سوابق تحصیلی یا معدل کل دیپلم صورت می گیرد.
دوره کاردانی یکی از مقاطع پذیرش در دانشگاه ها می باشد که داوطلبان متقاضی براساس نوع دیپلم می توانند در این مقطع ادامه تحصیل دهند. پذیرش در این مقطع به دو صورت با آزمون و بدون آزمون در دوره های کاردانی پیوسته و ناپیوسته انجام می شود. مطابق مصوبات وزارت علوم، تحقیقات و فناروی کشور برای هر رشته تعداد واحد های کاردانی متفاوتی تعیین شده است.
لازم است دانشجویان مقطع کاردانی از تعداد واحدهای کاردانی پیوسته و ناپیوسته سراسری و آزاد مطلع بوده و متناسب با چارت آموزشی که در دانشگاه ها تعیین شده است در هر نیمسال تحصیلی انتخاب واحد نمایند تا در سنوات مجاز تحصیلی فارغ التحصیل شده تا مشکلی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را نداشته باشند.
اغلب تعداد واحدهای درسی طبق آیین نامه آموزشی براساس نوع رشته متفاوت می باشد. معمولا مقطع کاردانی حداقل دارای 70 واحد و با توجه به نوع رشته حداکثر 95 واحد درسی می باشد. دانشجویان باید مقطع کاردانی را حداقل در مدت زمان 2 سال (چهار نیمسال تحصیلی) یا حداکثر در مدت زمان 2.5 سال (پنج نیمسال تحصیلی) به اتمام رسانده تا بتوانند مدرک کاردانی خود را دریافت نمایند.
دروس عمومی در مقطع کاردانی 15 واحد بوده و سایر واحدها شامل دروس تخصصی، علوم پایه و اصلی می باشد. معمولا برخی از رشته ها واحد کارآموزی و پروژه دارند که متناسب با نوع رشته تعداد واحد عملی بین 1 تا 4 واحد متغیر است. خاطر نشان می گردد که متناسب با نوع دیپلم، دانشگاه واحدهای جبرانی هم برای دانشجویان در ترم یک در نظر می گیرد که به عنوان پیش نیاز برای اخذ واحد در ترم های بعدی می باشد.
در مقطع کاردانی متناسب با نوع رشته تعداد واحدهای درسی بین 70 تا 95 واحد متغیر است. لازم است دانشجوی دوره کاردانی پیوسته یا ناپیوسته واحدهای درنظر گرفته شده را تمام کرده تا به عنوان فارغ التحصیل مقطع کاردانی، مدرک خود را دریافت کرده تا بتوان برای تحصیل در مقطع بالاتر اقدام نماید.
مدت زمان تحصیل کاردانی پیوسته و ناپیوسته مطابق مصوبات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور حداقل 2 سال (4 نیمسال تحصیلی) می باشد. نکته خیلی مهمی که وجود دارد سنوات مجاز تحصیلی برای مقطع کاردانی سه سال می باشد که دانشجویان باید در این مدت زمان حتما تحصیلات خود را به اتمام رسانند، در غیر اینصورت به خصوص برای دانشجویان آقا مشکل سربازی پیش آمده و مشمول خدمت سربازی می شود.
البته دانشجویانی که بنا به دلایلی موفق به گذراندن دوره کاردانی در سنوات مجاز تحصیلی نشده باشند، در صورت تایید کمیسیون موارد خاص دانشگاه، تا یک نیمسال به سنوات مجاز تحصیلی دانشجو اضافه می شود که شرط لازم برای افزایش سنوات تحصیلی، گذراندن تعداد واحد درسی مشخص در سنوات مجاز تحصیلی می باشد. به طور خلاصه می توان بیان کرد، سنوات مجاز تحصیلی برای مقطع کاردانی 3 سال بوده که دانشجو حتما باید در این مدات زمان واحدهای درسی را اتمام کرده و از مقطع کاردانی فارغ التحصیل شود.
مدرک کاردانی به عنوان اولین مقطع در نظام آموزش عالی کشور بوده و مورد تایید وزارت علوم تحقیقات و فناوری می باشد. سوالی که همیشه در ذهن داوطلبان متقاضی تحصیل در مقطع کاردانی وجود دارد اعتبار مدرک کاردانی برای ادامه تحصیل می باشد. لازم به ذکر است امکان ادامه تحصیل با استفاده از مدرک کاردانی برای مقاطع بالاتر میسر بوده و برای ادامه تحصیل با استفاده از مدرک کاردانی دو روش بدون آزمون و با آزمون وجود دارد که داوطلب می تواند برای مقطع کارشناسی ناپیوسته اقدام نماید.
به منظور ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته، داوطلبان می تواند در دانشگاه های سراسری و دانشگاه های آزاد اقدام نمایند. جهت ادامه تحصیل در دانشگاه های شهریه پرداز (شامل دانشگاه آزاد اسلامی، غیر انتفاعی و علمی کاربردی) پذیرش دانشجو براساس معدل کل کاردانی و سوابق تحصیلی صورت می گیرد.
به منظور ادامه تحصیل با مدرک کاردانی براساس نوع رشته مورد تقاضا می توان به دو صورت با آزمون و بدون آزمون اقدام کرد که داوطلب برای پذیرش با آزمون باید از طریق کنکور کاردانی به کارشناسی که توسط سازمان سنجش کشور برگزار می شود در مقطع کاردانی به کارشناسی یا کارشناسی ناپیوسته اقدام نماید.
برای شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی برای رشته های علوم پزشکی مانند کارشناسی ناپیوسته علوم آزمایشگاهی، کارشناسی ناپیوسته مامایی و غیره، داوطلب حتما باید در آزمون کاردانی به کارشناسی شرکت نماید. همچنین برای پذیرش در این رشته ها، باید داوطلب کاردانی مرتبط داشته باشد، ولی برای سایر رشته های گروه علوم پزشکی مانند مهندسی بهداشت محیط، مدارک پزشکی و غیره به صورت بدون آزمون بوده ولی تجانس مدرک کاردانی لازم می باشد.
به طور خلاصه می توان بیان کرد، پذیرش در رشته های کاردانی به کارشناسی رشته های علوم پزشکی به صورت با آزمون و بدون آزمون بوده ولی حتما باید تجانس رشته کاردانی با رشته مورد تقاضا وجود داشته باشد. برای سایر رشته ها، تجانس رشته لازم نیست و پذیرش براساس سوابق تحصیلی می باشد که در صورت قبولی، بنا به تشخیص دانشگاه، واحدهای جبرانی در ترم یک برای دانشجو لحاظ می گردد. پذیرش برای رشته های علوم پزشکی در دانشگاه های آزاد نیز براساس شروط بالا، انجام می شود.
دانشگاه های که در آنها مقطع کاردانی ارائه می شود، به دلیل مجوزهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور دارای اعتبار بوده و می توان بیان کرد که مدرک کاردانی دارای اعتبار زیر نظر وزارت علوم می باشد. میزان اعتبار مدرک کاردانی نسبت به سایر مدارک اعم از کارشناسی و کارشناس ارشد پایین بوده و معمولا فارغ التحصیلان مدرک کاردانی، بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام می نمایند.
البته بهتر است اعتبار مدرک کاردانی را براساس نوع رشته فارغ التحصیلی سنجید که به صورت با آزمون یا بدون آزمون پذیرش دانشجو داشته اند. معمولا دانشگاه هایی که به صورت بدون آزمون دانشجو پذیرش می نمایند از لحاظ درجه بندی رتبه پایین تری را دارا می باشند که دلیل آن سطح پایین آموزش بنا به سطح داوطلبان در رشته های بدون آزمون می باشد.
پیشنهاد می گردد که متقاضیان ادامه تحصیل کنکور کاردانی به کارشناسی بتوانند در دانشگاه های سراسری (روزانه و شبانه) و به صورت با آزمون ادامه تحصیل دهند. به دلیل رقابت بین داوطلبان در آزمون کاردانی، مسلما سطح رشته های با آزمون در این مقطع بالاتر بوده و می توان ادعای اعتبار بالاتری را در مقایسه با رشته های بون آزمون داشت.
یکی از مهمترین چالش های داوطلبان برای ادامه تحصیل در مقطع کاردانی، در خصوص این است که کاردانی پیوسته بهتر است یا ناپیوسته. لازم است برای روشن شدن این مطلب، این موضوع را بیان کرد که شرایط و ضوابط پذیرش برای دوره های پیوسته و ناپیوسته کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد، متناسب با نوع مدرک دیپلم و تجانس رشته متفاوت بوده و بر این اساس نوع دوره تحصیلی در مقطع کاردانی مشخص می شود.
همچنین دارندگان دیپلم های نظری به شرط رعایت تجانس رشته دیپلم با رشته دانشگاهی برای پذیرش در دانشگاه های سراسری، مجاز به انتخاب رشته های کاردانی ناپیوسته هستند. پس در یک جمع بندی کلی، می توان بیان کرد که قبل از سوال در خصوص برتری کاردانی پیوسته و ناپیوسته نسبت به همدیگر، داوطلب باید نحوه پذیرش هر کدام را بررسی و متناسب با شرایط موجود، وارد دوره مربوطه شود.
در خصوص مقایسه دوره های کاردانی هم لازم است داوطلبان نوع دانشگاه را برای ادامه تحصیل لحاظ کرده باشند. معمولا تنوع رشته در دوره های کاردانی ناپیوسته بیشتر بوده و داوطلبان به شرط تجانس رشته، حق انتخاب بالاتری دارند. همچنین در کاردانی ناپیوسته برخی رشته ها شامل کاردانی دامپزشکی وجود دارد که می تواند برای ورود به دوره های دکتری دامپزشکی و یا بازار کاری آینده بهتر باشد.
معمولا برخی رشته ها شامل حسابداری در هر دو دوره پذیرش می شوند که داوطلبان براساس نوع دیپلم، می توانند نوع دوره را انتخاب نمایند. البته خاطر نشان می گردد که، کلاس های درسی برای رشته های مشترک در دانشگاه برای دو دوره باهم برگزار شده ولی نوع مدرک متفاوتی به فارغ التحصیلان اعطا می گردد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره کاردانی دانشگاه سراسری و آزاد از جمله کاردانی چیست پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ این دو مقطع در شرایط پذیرش و ثبت نام و نحوه پذیرش متفاوت می باشند که جزییات دقیق در متن مقاله بیان شده است.
✔️ خیر، برای پذیرش در برخی از رشته های کاردانی حتما باید آزمون شرکت کرد که در متن مقاله شرایط شرکت در آزمون بیان شده است.
✔️ خیر، برای پذیرش در رشته های علوم پزشکی کاردانی به شرط تجانس رشته باید در آزمون شرکت کرد که برای جزییات بیشر به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کاردانی
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کاردانی
سلام . کنکور کاردانی تمدید می شود ؟
سلام . مهلت ثبت نام کنکور کاردانی احتمالا تمدید میشه .
سلام برادر من مدرک سیکل دارد می تواند کاردانی ثبت نام کند ؟
سلام . برادر شما برای ثبت نام در مقطع کاردانی به مدرک دیپلم نیاز دارن .
سلام . من می خواهم در رشته طراحی دوخت درس بخوانم باید کنکور بدهم ؟
سلام . کنکور کاردانی فنی حرفه ای رشته طراحی دوخت برگزار نمیشه ، پذیرش بدون کنکور صورت می گیره .
سلام کنکور کاردانی کی است ؟
سلام . کنکور کاردانی فنی حرفه ای 3 شهریور ماه برگزار میشه .
سلام . چند سال برای مدرک کاردانی باید درس بخوانیم ؟
سلام . به طور معمول مدت زمان تحصیل در مقطع کاردانی 4 ترم ( 2 سال ) طول می کشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©